Geplaatst op 15-12-2025
- Categorie: # Concept #
- Auteur: Evert Gianotten
Zondag 12 december
Komend in de sociëteit, met de geur van glühwein, het geluid van gezellig gekout van mensen in burgerkleding (geen roeipakjes meer) en met de blik op feestelijk gedekte tafels, zijn alle voorwaarden voor een geslaagde middag vervuld. Zeker als je het drukke heen en weer lopen van de leden en helpers van de Soevie daarin meeneemt.
Het is goed dat de Unesco de Italiaanse keuken heeft bestempeld als wereld-cultureel-erfgoed. Dat wisten de organisatoren van de Kerstbrunch natuurlijk al veel langer en dat mochten we tijdens het lustrumdiner op 5 juli ook al eens meemaken. Nadat Willeke van der Weijden de eerste tien plaatsen van de Kerstwedstrijd van die morgen bekend gemaakt had kon het smullen en smikkelen beginnen. Het was als vanouds: niet alleen perfect georganiseerd, maar ook heerlijk bereid. Hulde aan de Soevie, en haar helpers, die maar eens moeten opgaan voor ‘Zuid-Hollands leukste Verenigingskeuken’.
Ergens tussen de gangen gaf Boujou Nix, voorzitter van de lustrumcommissie, een ruime terugblik op het afgelopen lustrumjaar. De foto’s lieten ons nog weer een nagenieten van de vele activiteiten. De opening, de ruilbeurs, de puzzeltafel, de filmavond, de tocht door Leiden met de CARR, het beluisteren van vogels door vroege vogels, het sloepen roeien, de familiedag en de reünie voor oud-leden. Stuk voor stuk geslaagde evenementen en dan heb ik nog niet eens over de borrel, het diner in de botenloods en het spetterende feest in de sociëteit op 5 juli zelf. De lustrumcommissie mag trots zijn op haar (of is een commissie toch mannelijk?) werk en zij werd daarvoor ook fors bedankt. Met applaus en met een Italiaans kookboek uitgereikt door de voorzitter. En wie al die activiteiten dit jaar gemist heeft, zorg dat je er de volgende keer wél bij bent.
Boujou, Jacco, Rutger, Gerrie, Peter, Berna en Nicolette, bedankt.
Met een warm gevoel konden alle gasten weer voldaan op huis aan. We zien elkaar weer op het vlot, bij de koffie of in het nieuwe jaar op 10 januari bij de Nieuwjaarsborrel.
Evert Gianotten